Jorink
De Echte Bakker

Welkom

Jorink, de ├ęchte bakker uit Raalte

Ambachtelijke open bakkerij, waar u live kunt genieten van het vakmanschap van onze enthousiaste bakkers.

Patrick, Wilfred, Bard, Brian, Stefan, Nick en Frank maken met liefde voor het vak, brood, banket, ijs én oliebollen.

Deze heerlijke producten vindt u weer in onze sfeervolle winkel én lunchroom/ijssalon. Iedere dag een feestelijke beleving van producten door goede presentatie én deskundig, super gemotiveerd personeel.

Sinds 1881 JORINK's brood & banket heerlijk én prachtig!

 

2
3
7

Jorink 140 jaar ambacht

Waar het 140 jaar geleden begon met het aanbieden van brood en kruidenierswaren, zijn de tijden inmiddels flink veranderd. Tegenwoordig bieden wij dan ook een breed assortiment aan van verschillende soorten broden en speciaal broden. Daarbij hebben wij ons ook toegespitst op gebak en vers zelfgemaakt ijs en runnen wij tegenwoordig tevens onze eigen chocolaterie. Maar niet alleen het assortiment is met zijn tijd meegegaan ook ons pand is meegegroeid door de vele verbouwingen die zij heeft ondergaan de afgelopen jaren met onder meer het openen van een lunchroom en terras. Wij hebben dan ook de afgelopen 140 jaar beslist niet stilgezeten.

In 1881 begon Theodorus Jorink met brood en kruidenierswaren, rond 1925 is dit uitgebreid met gebak en vers gemaakt ijs. Willem Jorink startte na de oorlog bovendien met het maken van chocolade, wat zijn zoon Theo, na zijn opleiding in Voorhout, verder uitbouwde. Na de sloop van het oude pand in 1963 volgde de volgende stap toen Theo en Nel Jorink in het nieuwe pand een lunchroom openden wat later werd uitgebreid met een terras. Daarmee waren de contouren voor de huidige vorm van Bakkerij Jorink bepaald. Maar zoals in elk bedrijf is stilstand achteruitgang, daarom is zowel de bakkerij als ook de bakkerijwinkel meerdere malen aangepast aan de wensen van de tijd.

De laatste jaren hebben wij flink ingezet op ons assortiment van hartige producten. Waar Theo Jorink eerder tijdens de Stöppelhaene nog zelfgemaakte kroketten verkocht, bieden wij tegenwoordig vele soorten broden aan, van breekbrood met pesto of een ciabatta met mosterdzeezout boter tot aan een focaccia. Meer internationale ‘broodtradities’ is de huidige trend. Maar ook ons ambachtelijk gebakken desembrood is en blijft populair, niet alleen omdat zij uitermate geschikt is om bij een pastapesto gerecht te serveren maar ook door zijn eenvoud van het gewoon met roomboter te kunnen serveren.

Anno 2021 bieden wij onze klanten en gasten dan ook een uitgebreide ‘kaart’ aan voor elke gelegenheid en voor elk moment van de dag. Van ontbijt tot koffie met een tussendoortje en van divers belegde broodjes tot chocolade en bonbons uit de eigen chocolaterie. Dit alles is niet alleen voor in de lunchroom of voor op het terras maar ook voor thuis of om als cadeau weg te geven.

Onze Bakkerij betekent voor ons niet alleen 140 jaar brood op de plank, maar ook 24 uur per dag kunnen genieten van de heerlijkste producten die gemaakt worden van de beste grondstoffen. Daarbij proberen wij vele ingrediënten zoveel mogelijk lokaal te kopen. Appels en aardbeien uit de Boerhaar, melk en eieren van de plaatselijke boer en asperges uit de regio. Wij zijn immers niet alleen geworteld in de geschiedenis van Raalte, maar ook in die van Salland.

Chocola

10238790741872706946471444603413982630197419o

Cake en Koeken

mini-nootgevallen

Stokbrood assortiment

IMG-20201205-WA0009

Specialiteiten, altijd bijzonder!

SPECIALITEITEN

Heerlijk genieten mét beleving  doe je met de bijzondere producten van JORINK

Als Echte Bakker ontwikkelen we regelmatig heerlijke nieuwe producten. Deze producten zijn gemaakt van de beste grondstoffen die alleen voor ons verkrijgbaar zijn. 

GENERATIE 3+4 !!!

OPEN BAKKERIJ !

jorink03

Onze Bakkers

Piggy cadeau kaart

Bent u op zoek naar een lekker cadeau voor uw vrienden, familie en kennissen? De piggy cadeaukaart valt gegarandeerd in de smaak. Een heerlijk geschenk voor Echte genieters.

  • De bon is onbeperkt geldig.
  • U kunt de waarde zelf bepalen (vanaf € 7,50).
  • De bon is in meerdere keren uit te geven.

De cadeaubon is verkrijgbaar in onze winkel. Vraag ernaar bij een van onze medewerkers.

20200211112432

De winkel en lunchroom omtrent Corona

Hoe Jorink eruit ziet vanaf 15 oktober

Ook voor ons verandert er door de nieuwe coronaregels het één en ander: op de  foto staan dan ook de maatregelen voor de winkel. De koopavonden op de vrijdag zullen de komende weken tot 20.00 uur ‘s avonds duren, in plaats van tot 21.00 uur.

Helaas zal onze lunchroom tijdelijk gesloten zijn, maar gelukkig kunt u nog steeds bij ons terecht voor een lekkere sandwich of koffie to-go. Op de locatie waar we normaal het ijs verkopen kunnen alle bestellingen via de webshop, andere vooraf betaalde bestellingen en de lekkere to-go producten worden afgehaald. Denk hierbij aan belegde broodjes, saucijzenbroodjes, gevulde koeken, appeltoppers en verschillende soorten warme dranken. Daarnaast kunt u hier ook luykens speculaas halen.
Op deze manier proberen we de doorstroming in de winkel zo soepel mogelijk te laten verlopen, om het voor iedereen zo prettig mogelijk te maken. 

regels-corona

Bij ons in de bakkerij

TO GOOD TO GO

Samen redden we eten!

Omdat we het zonde vinden om ons lekkere eten aan het einde van de dag weg te moeten gooien zijn we de samenwerking aangegaan met Too Good To Go. Dit is een app waarmee je (overtollig) eten kunt kopen tegen een gereduceerde prijs. Je bestelt en betaalt via de app en haalt het eten zelf op de aangegeven tijd op. Hiermee willen we voorkomen dat ons lekkere eten in de vuilnisbak terecht komt. Samen met jou en met Too Good To Go willen we voedselverspilling verminderen. Help je mee?

Voorbeeld-afbeelding-1

Download hier de app:

 

Link iOS: https://itunes.apple.com/nl/app/too-good-to-go/id1060683933

Link Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.tgtg&hl=nl

Jorink, De Echte Bakker

Varkensmarkt 1
8102EG Raalte
0572351354
Echt-stoer
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten