Jorink
De Echte Bakker

Nr 2 Beste Winkel 2018

We zijn dit jaar uitgeroepen tot nr 2 BESTE WINKEL 2018!
Echt de kers op onze taart!

Het maakt het nog geweldiger om iedere dag te mogen werken met verste en lekkerst ruikende producten en dit mogen jullie live aanschouwen!

Want zeg nou zelf, opstaan met de geur van warm brood, dat wil toch iedereen?

Nr 1 Beste BIERDesembrood gevuld

Jorink wint Desem Award categorie gevuld

Wageningen - Vandaag zijn de winnaars van de Desem Awards in de categorieën gevuld en ongevuld desembrood bekend gemaakt. Jorink, De Echte Bakker met twee winkels in Raalte heeft gewonnen in de categorie gevuld desembrood. Patrick Jorink doet al vanaf het begin mee aan deze keuringen en weet de prachtige stijgende lijn door te zetten naar goud in deze categorie.

De strijd om de Desem Awards werd dit jaar gestreden bij Davo Stadsbrouwerij in Deventer en Brouwerij Maximus in de Meern. Niet geheel toevallig omdat brood en bier een gemeenschappelijke deler hebben, namelijk fermentatie. In het winnende brood van Jorink speelt bier ook een grote rol. De krenten zijn geweekt in bier en ook hop en gemoute gerstekorrels zijn verwerkt in het brood.

De keuring werd uitgevoerd door Boulanger en lid van het Nederlands BoulangerieTeam, Gerard Vreugdenhil en Marco van Scheijndel, technisch adviseur van GildePartner en desemspecialist Puratos.

De keurmeesters spreken van een goed niveau van de inzendingen. Vreugdenhil: “Het brood van Jorink heeft gewonnen op de smaak en aroma. Dat is een belangrijk onderdeel bij desembrood.”

Onvoorstelbaar

Patrick vindt het super dat hij de eerste prijs gewonnen heeft. Enthousiast vertelt hij wat hij allemaal gedaan heeft om dit brood te bakken. “Ons desembrood heb ik als basis gebruikt om de combinatie te maken met bier. Ik heb de krenten in bier geweekt maar dat gaf nog niet zo’n groot smaak effect. Toen heb ik hop gekookt in water en dat water gebruikt om het deeg van te maken. Het was echt experimenteren, wat ik op zich heel leuk vind. Maar als er dan een eerste prijs uitrolt is dat natuurlijk geweldig.”

Bakker met Ster

Bakkerij Jorink heeft een ster veroverd van het overkoepelend Nederlands Bakkerij Centrum. In heel Nederland waren 49 bakkerijen genomineerd.

Uiteindelijk kregen er twaalf één ster en drie twee sterren. De overige bakkers voldeden niet aan de eis om gemiddeld minimaal een 8 te scoren op de vier criteria. De klantvriendelijkheid werd onderzocht middels een enquête onder de klanten, in de nominatieronde moest een kwartier durende presentatie van het bedrijf worden gegeven, twee managers van Ahold en We-fashion kwamen langs als retailjury en natuurlijk werden ook de producten intensief gekeurd.

Dinsdag maakte de NBC op een feestelijke avond bekend of de genomineerden een ster in de wacht zouden slepen. ,,We knepen hem behoorlijk, want de normen waren flink aangescherpt. Vorig jaar werden voor het eerst sterren toegekend. Een bakker die toen twee sterren kreeg heeft nu niks'', vertelt José Jorink. ,,Dit is een kroon op ons werk. Niet alleen van de acht mannen die het brood en banket maken, maar van alle dertig medewerkers inclusief de mensen van het kantoor en de schoonmakers.''

Tweede van Nederland 2010

Ieder jaar is er een verkiezing beste Echte Bakker van het jaar. In 2005 zijn wij eerste geworden en in 2010 zijn wij tweede van Nederland geworden, prestaties waar wij best een beetje trots op zijn. Hieronder het persbericht van 2010.

Jorink, de Echte Bakker uit Raalte, is tweede geworden bij de strijd om de titel Beste Echte Bakker van Nederland 2010. Hij wist gemiddeld de op één na hoogste score te behalen voor de productkwaliteit en de winkelbeoordeling in 2009. Hij moest alleen Jenny van der Putten uit het Brabantse Mierlo voor laten gaan. Derde werd Schoemaker uit Emmen.

Succesvol duo
Het bakkersbedrijf van Jorink draait al jaren mee in de landelijke top. Zo wisten ze in 2005 zelfs de titel voor beste kwaliteit al eens in de wacht te slepen. De drijvende krachten achter het succes zijn Patrick en José Jorink. Wie met het sympathieke bakkersechtpaar aan de praat raakt weet gelijk waarom het bedrijf zo succesvol is. De gedrevenheid straalt er namelijk van af. “We weten allebei heel goed wat we willen. Maar om dat in de praktijk te brengen moet er gewoon elke dag hard gewerkt worden. Zo’n tweede plaats is dan natuurlijk prachtig. Het is ontzettend motiverend voor het hele team.” Aldus José.

Topkwaliteit
De productkwaliteit is altijd al een sterk punt geweest bij Jorink. Maar met gewoon goede kwaliteit kun je je volgens Patrick tegenwoordig niet meer

onderscheiden. Daarom hebben ze een paar jaar geleden hun zinnen gezet op topkwaliteit. Maar dat houdt nog wel wat in. Elke dag topkwaliteit leveren vergt behalve een moderne bakkerij vooral veel discipline. Iedereen in de bakkerij moet zich realiseren dat er maar heel weinig ruimte is voor fouten. Patrick Jorink: “Er waren het afgelopen jaar 22 beoordelingen. Als je bij één beoordeling de mist in gaat, kun je een hoge klassering eigenlijk al wel vergeten. Wat dat betreft is het net topsport.”

Winkelbeoordeling
De productkwaliteit en de winkelbeoordeling tellen even zwaar mee in de eindscore voor de titel. In huize Jorink hebben ze dat goed verdeeld, want het winkelgedeelte is stevig in handen van José Jorink. Ze weet precies wat ze wil en is altijd op zoek naar verbetering. Of dat nu is op het gebied van service of uitstraling, ze zoekt altijd de grens op van wat mogelijk is. Dat beteken wel dat ze continue bezig is met vooruit kijken. “Bij alles wat ik om me heen zie bedenk ik hoe we dat kunnen toepassen in onze winkel. Zo blijven we altijd vernieuwen en dat maakt ’t allemaal zo leuk.” Aldus José.Echte Bakkersgilde
Jorink mag zich Echte Bakker noemen, omdat hij is toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. In Nederland zijn slechts 431 bakkerswinkels toegelaten tot het Gilde. Elke Echte Bakker wordt het hele jaar door op verschillende onderdelen beoordeeld. Alleen bakkers die aan allee eisen voldoen mogen het bekende gele logo gebruiken. Wie niet aan de eisen voldoet moet het Gilde verlaten.
Van alle toegelaten bakkers is Jorink dus tweede geworden. En daar mogen ze met recht trots op zijn.

Jorink, De Echte Bakker

Varkensmarkt 1
8102EG Raalte
0572351354
jorink11
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag 12:30 - 18:00