Jorink
De Echte Bakker

advertentie

JORINK 140 JAAR AMBACHT

Waar het 140 jaar geleden begon met het aanbieden van brood en kruidenierswaren, zijn de tijden inmiddels flink veranderd. Tegenwoordig bieden wij dan ook een breed assortiment aan van verschillende soorten broden en speciaal broden. Daarbij hebben wij ons ook toegespitst op gebak en vers zelfgemaakt ijs en runnen wij tegenwoordig tevens onze eigen chocolaterie. Maar niet alleen het assortiment is met zijn tijd meegegaan ook ons pand is meegegroeid door de vele verbouwingen die zij heeft ondergaan de afgelopen jaren met onder meer het openen van een lunchroom en terras. Wij hebben dan ook de afgelopen 140 jaar beslist niet stilgezeten.

In 1881 begon Theodorus Jorink met brood en kruidenierswaren, rond 1925 is dit uitgebreid met gebak en vers gemaakt ijs. Willem Jorink startte na de oorlog bovendien met het maken van chocolade, wat zijn zoon Theo, na zijn opleiding in Voorhout, verder uitbouwde. Na de sloop van het oude pand in 1963 volgde de volgende stap toen Theo en Nel Jorink in het nieuwe pand een lunchroom openden wat later werd uitgebreid met een terras. Daarmee waren de contouren voor de huidige vorm van Bakkerij Jorink bepaald. Maar zoals in elk bedrijf is stilstand achteruitgang, daarom is zowel de bakkerij als ook de bakkerijwinkel meerdere malen aangepast aan de wensen van de tijd.

De laatste jaren hebben wij flink ingezet op ons assortiment van hartige producten. Waar Theo Jorink eerder tijdens de Stöppelhaene nog zelfgemaakte kroketten verkocht, bieden wij tegenwoordig vele soorten broden aan, van breekbrood met pesto of een ciabatta met mosterdzeezout boter tot aan een focaccia. Meer internationale ‘broodtradities’ is de huidige trend. Maar ook ons ambachtelijk gebakken desembrood is en

blijft populair, niet alleen omdat zij uitermate geschikt is om bij een pastapesto gerecht te serveren maar ook door zijn eenvoud van het gewoon met roomboter te kunnen serveren.

Anno 2021 bieden wij onze klanten en gasten dan ook een uitgebreide ‘kaart’ aan voor elke gelegenheid en voor elk moment van de dag. Van ontbijt tot koffie met een tussendoortje en van divers belegde broodjes tot chocolade en bonbons uit de eigen chocolaterie. Dit alles is niet alleen voor in de lunchroom of voor op het terras maar ook voor thuis of om als cadeau weg te geven.

Onze Bakkerij betekent voor ons niet alleen 140 jaar brood op de plank, maar ook 24 uur per dag kunnen genieten van de heerlijkste producten die gemaakt worden van de beste grondstoffen. Daarbij proberen wij vele ingrediënten zoveel mogelijk lokaal te kopen. Appels en aardbeien uit de Boerhaar, melk en eieren van de plaatselijke boer en asperges uit de regio. Wij zijn immers niet alleen geworteld in de geschiedenis van Raalte, maar ook in die van Salland.

Jorink, De Echte Bakker

Varkensmarkt 1
8102EG Raalte
0572351354
jorink11
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag 12:30 - 18:00